14 January 2014

Karštas šokoladas


Šis įrašasas turėjo pasirodyti gerokai anksčiau, dar pries šventes, kai tik pirmą kartą gaminau karštą šokoladą. Bet kadangi Kalėdom pradėjau ruoštis anksti, įsisukau į kaledinę karštligę, dovanų paieškas ir kalėdinės nuotaikos kurimą - įrašas nutupė giliai draft dugne ir neišvydo dienos šviesos. Sužinojus, kad toks šokoladas prekyboje buna tik prieš Kalėdas (dar pernai varčiau jį rankose, svarstydama ar pirkti kam nors dovanų), o laukti tiek ilgai as nenoriu ir negaliu - pasitaike puiki proga isigyti jį tiesiai iš Beatos virtuvės, o dar ir su nuolaida. Taigi, tą patį vakarą kai gavau šią išvajotą dežutę, puoliau jį gaminti.
                                                         *  *  * 
Kai kuo daugiau laiko norisi praleisti šiltuose namuose, už užpustytu langų, kai sušalę po lauko pirštai nenori paleisti karšto puodelio- pats laikas pamaloninti ir skrandį ir sielą- atsidaryti dežutę  ir paskleisti šokolado aromatą po virtuvę- tegu žino visi - mes gaminsim šokoladą! Karsto sokolado receptas buvo pridetas prie dezutes, kartu su kitais šokoladiniais skanėstai. Bet as naudoju kitą, is torto įdaro atkeliavusio recepto.

Karštas šokoladas

2 porcijom prireiks

· 100 g „Beatos virtuvės“ šokolado drožlių
· pusę stiklinės kokoso pieno/grietinelės ( as emiau kokoso kremo)
· 2 šaukstai kokoso aliejaus
· šaukstelis medaus (galima deti ir cukraus)
· cinamono, kardamono ar čili pipiro



  
Viską sudėti į indą, leisti ištirpti šokoladui, karts nuo karto pamaišyti. Pabaigoje įdėti cinamono ir čili pipiro. Dėti į mažus espresso puodelius ir megautis.... vienu, dviem..... kiek tik širdis geidžia, puodeliais!





Nesušalkit, praneša šaltuką!

No comments:

Post a Comment