15 December 2013

Višta vs tortas

Tai turėjo būti šventiniai pietūs. Bet pasirodo tortą sumeistrauti yra paprasčiau nei iškepti vištą.. Nors atrodo jį tikrai neblogai, skonis buvo nelabai. Ir nesuprasi, ar todėl kad kepiau ją  mažai, ar vis gi dėl to, kad ji buvo stora ir sena.. Nors ir kaimiška, iš patikimo ūkio. Whatever, šią kova nugalėjo torčiukas, kuris kantriai  laukė šaldytuve kada bus suvalgytas. O sakiau gi, valgom jį pirmą! Kitą kartą taip ir darysiu :)



Bet jei kam visgi įdomus vištos receptas:

Pusę labai didelės vištos
keli gabaleliai sviesto
4 skiltelės česnako
kario
cinamono
pipirų
druskos
sauja šviežiu čiobrelių pabarstymui

Vištą  apibarstyti visais prieskoniais, po odele prikimšti sviesto ir šauti i orkaitę - dėmesio - daugiau nei valandai! Aš laikiau 40 min, o veliau dar penkioliką įjungus grilį. To buvo per mažai, nes ištraukus ir prapjovus ištekėjo sultys su krauju. Teko taisyti padėtį dar 20 min.
Bijau net pagalvoti kad būtų jei tai būtų ciela višta. Bet man ir neįdomu, kitą kartą kepsiu vištos ketvirčius su apelsinais!
Užtat jei pradėtumem vakarienę nuo torto- ji būtų labiau vykusi :)

Torčiuko recepta pasiskolinau iš Voro tinkle truputuką pakoregavus jį. Kadangi jau  turiu didelę formą tortams (ačiū kolegėms, bent kokia nauda iš jų :), tai visų produktų kiekį dvigubinau (tame tarpe ir vanilės esensijos, kas buvo klaida, nes tortas nebuvo kepiamas, todėl jautėsi visai nereikalingas alkoholio skonis). Bet net ir tas niuansas nesugadino torto ir jis buvo kur kas gardesnis nei ta nelemta višta, kad ją kur!
Taigi mano torto interpetacija: migdolų riešutus keičiau i laznydno ir graikinius (nes pritrukau lazdyno), vietoj šokolado naudojau Beatos šokolado drožles, ir kad tortas gautųsi saldus - dėjau šaukštą medaus. Gal jo buvo ir per daug, nes kokoso sviestas yra gan saldus.
Tortas gavosi skanus, bet daug jo nesuvalgysi, nes jis toks laaaaaabai šokoladinis. Teks valgyti ir rytoj ir  netgi svečiams liks. Taip, švenčiam jau savaitę beveik kasdien. Nepastebėsim kaip gimtadienius pakeis Kalėdos.. :)



P.S. visgi skaniausia buvo aplaižyti puodus nuo šokoladinio kremo...
P.P.S. Su gimtadieniu, mielasis!



No comments:

Post a Comment