22 January 2014

Čili sriubytė

Turbut sakyti kaip mėgstu pomidorų sriubą neverta. O kas jos nemėgsta? Skani ji įvairiuose pavidaluose - ir trinta su ryžiais, ir su apelsinų sultim, ir su mėsa, ir su ... kakava!
 Tokiais žiemos vakarais kaip šis - ypač tinkama sriuba. Tinka ir patinka.

500 g jautienos-kiaulienos faršo
didelę skarbonkę  pomidorų savo sultyse
mažą skarbonkę konservuotų pupelių (galima ir čili pipirų padaže, tada papildomai čili pipirų nereikės, bus ganėtinai aštru ir taip)*
pusę čili pipiro*
česnako keleta skiltelių
didelio svoguno
2 šaukštų pomidorų pastos
saliero
čili pipiro*
pusę stiklinės raudono vyno (kartais, neturėdama šito, pylu sultinį)*
1 šaukstas kakvos
ir prieskoniai:
bazilikai(džiovinti, ir papuošimui šviežių)
raudonėliai (šituos ypač dievinu)
druskos
pipirų
paprikos miltelių
daugelis deda cia cukraus, bet juk žinote man santykius su cukrum :) tad jokio cukraus, net kakava 100% be jokių nereikalingų priedų

Svoguną apkepinti iki auskinės spalvos kartu su  česnaku, įdėti druskos ir pipirų.
Ten pat dėti faršą ir kepinti kol išgaruos vanduo.  Įpilti vyno,  dar šiek tiek patroškinti.
Sukrėsti pomidorus, pomidorų pastos, baziliko, raudoneliu ir troskinti apie pusvalandį ant nedidelės ugnies.
Pabaigoje įdėti saliero ir čili pipirų.
Įberti kakvos , pupelių ir  išjungti viryklę.
Viską sumalti su blenderiu ir dėti mozarelos sūrio-labai tinka mini rutuliukai. Ačiū Oksanai už idėją!

Greitai ir skanu.

Pateikti su skūdinta duonele*, įtrinus pusele česnako.



* paprastai sau to nededu,  mano maistas buna itin paprastas. Bet juk gaminu ne tik sau :)


No comments:

Post a Comment