02 November 2013

Kepti viščiuko ketvirčiai su traškia cinamono plutele

Už lango šiemet ruduo kokių reta! O toks vaizdelis mano tėčio krepšy įprastas reginys. Kviečiu pasigrožėti ir Jus!


Turbut jau tapo įpročiu, kad savaitgaliais kepu vištą. Dėje tik savaitgaliais, nors receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas. Būtent dėl kario ir cinamono derinio viščiuko odelė įgauna nepakartojamą salstelejusį skonį. Jei dar nebandėte - būtinai išbandykite - vien dėl traškios kario ir cinamono plutelės! Kartais atrodo, kad galėčiau valgyti vien ją :)

Taigi Jums prireiks:

vištos ketvirčių
pipirų
druskos
kario
cinamono (gausiai)
česnako keleta skiltelių

Vištos ketvirčius ( aš naudojau kulšeles ir sparnelius) nuplauti, nusausinti ir įtrinti visais prieskoniais, įspausti česnako ir padėti į šaldytuvą porai valandų (geriausia nakčiai) pasimarinuoti.
Šaunam į įkaitintą orkaitę 40 min, pabaigai įjungiant grilį, kad gražiai apskrustų. Kol višta kepa pasigaminame pievagrybių padažą - pakepinam pievagrybius, įdedame druskos, pipirų, krapų ir užpilame grietinele. Paliekam ant mažos ugnies pasitroškinti.
Pateikiau su sviežiom daržvovem.


No comments:

Post a Comment