22 October 2013

Kiaulienos kepsniukai su pievagrybių padažu



Ruduo įsibegėja. Renkam paskutinį šių metų derlių. Galėčiau - laikyčiau visą šiltnamį ant palangės 
(beje tokį mačiau Ikejoj, auginčiau prieskonius, pomidorus, salotas....

Pastaruoju metu mano meniu itin paprastas - maisto ruoša užima nedaug laiko - pietus 'sumušu' per 15 min. Bet savaitgaliais kai laiko ir noro yra daugiau - kartais virtuvėje užtrunku ilgiau.
Receptas itin paprastas, tik užima daug keptuvių.. kurias kai kam tenka plauti :-p
 Kiaulienos kepsniukai su pievagrybių padažu:

4 kiaulienos kepniukų
1 mažo žeidinio kopūsto
1 mažo baklažano
saujos pievagrybių
reibios grietinėlės
1 kiaušinio
druskos
pipirų
raudonėlių
šviežio baziliko
sviesto

Net nežinau kokią vietą kiaulienos čia buvo. Bet manau tiks bet kokia- nugarinė,  sprandinė etc.
Išmušam su maistine plevele, paprieskonuojam ir dedam į šadytuvą porai valandų.
Kol mėsa marinuojasi, paruošiam 'džiuveselius' mėsai-sutarkuojam ar sublenderuojam pusę žiedinio kopūsto. Toliau kaip įprasta - mirkom mėsą į kiaušinį, ir į sumaltus žiedinis kopūstus. Kepam  ant sviesto iš abiejų pusių kol apskrunda.
Pievagrybius pakepinam, užpilam grietinėle ir patroškinam ant nedidelės ugnies. Tuo pat metu supjaustom baklažanus, pasūdom, kad išskirtų sultis ir nebūtų tokie kartūs ir pakepinam atskiroj keptuvej.

Pateikiam su šviežių daržovių salotom.
Nu labai skanu!





No comments:

Post a Comment