13 October 2013

Sekmadienio frittata


Ir vėl sekmadienis. Ir vėl ruduo.. Sekmadieniais kai nebuna blynų - buna omletas. Šįryt kepiau taip pamegtą itališką fritattą. Tiesą sakant nežinau kuo ji skiriasi nuo mūsų omleto, gal tuo kad i omletą paprastai  nededam varškės , o gal dėl to, kad frittata kepama krosnyje (orkaitėje)? Frittatų buna visokiu, šį kartą kepiau su lašišą ir varškę, gaila nebuvo špintatų-jie čia puikiai tiktų- vietoj jų buvo bazilikai ir krapai. Irgi visai nieko gavosi, tokia rudeniška, spalvota. Kaip tik gavau tuntą putpelės kiaušinukų, tai knietėjo išbandyti.



Frittata su lašiša ir varške:

6 vištos (arba 12 putpelių) kiaušinių
pusę pakelio varškės
kelį gabaleliai lašišos
šaukšto grietinės
1 pomidoras
(as dar turėjau pievagrybių)
šviežių (šaldytų) bazilikų
šviežių krapųpipirų
kuminų




Pakepinam pievagrybius ir griežineliais supjaustytą pomidorą. Kiaušinius suplakam, įdedam visus ingridientus, gerai išmaišom. Paprieskuonuojam. Druskos nededu, nes lašiša ir taip sūri. Viską sumaišom ir dedam į gilią keptuvę arba indą be rankenų, kurį galima dėti į orkaitę. Apie 10 min pakepinam, kol pradės stingti, ir šaunam i orkaitę geram pusvalandžiui, pabaigai įjungiant grilį. Pabarstom šviežiais krapais ir pateikiam.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment