05 October 2013

Šeštadieniniai blynai

Mėgstu tokius šeštadienius, kai niekur nereikia skubėti. Tokiais rytais virtuvėje pasklinda blynelių kvapas.  Paskutiniu metu ypač pamegau  bananų-kokosų blynelius. Pagaminti užtrunka 5 min ir tada gali ilgai ilgai neskubėdama  mėgautis gražiu rytu (o šis kaip tik buvo toks- gražus ir saulėtas), su puodeliu arbatos ir mėgstama knyga.







Bananų-kokoso blyneliai:

10 vnt Jum prireiks:

2 mažų bananų
2 kiaušinių
70 g kokoso drožlių
žiupsnelis cinamono
kokosų  aliejaus

Į tešlą galima dėti šokolado gabaliukų/ šaldytų mėlynių / kakavos miltelių. Nuo kakavos blyneliai įgaus rūdą spalvą.

Bananus gerai sutrinkite šakute, idėkite kiaušinius, kokoso drožlių, cinamono. Viską išmaišykite. Šį kartą viską dėjau į blenderį. Tada tešla gaunasi vientisa, bet šiandien įsitikinau kad man patinka jausti bananų gabaliukus. Kabinkite su šaukstu ir dėkite į gerai įkaitusią keptuvę, kur jau yra kokoso aliejaus. Nuo jo virtuvėje pasklis neapsakomai skanus kpavas- tegu visi žino - šiandien kepam blynus! Kepkite ant vidutinės ugnies porą minučių. Būtinai uždenkite keptuvę dangčiu - nuo to blyneliai liks purūs.

Skanaukite su švieziom ar šaldytom melynėm ir kokosų aliejum.
Geros dienos, nes rytas ir taip buvo geras!

No comments:

Post a Comment