11 February 2015

Salierų gratin su čiobreliais

Su šiuo patiekalu susipažinau vartydama lapkričio "Virtuvė nuo..iki" numerį.
Gratin reiškia okriatėje keptą apkepą - padengtą traškią, aukso spalvos plutele - iš džiūvėselių ir sviesto, neretai ant viršaus užbarstoma didelis kiekis tarkuoto  sūrio. Pagrindinė gratin dalis- tarkuotos griežineliais bulvės, salierų šakinis, kalafijorai arba pankoliai. Pastaruoju, prisipažinsiu nesu ragavus, tad sekantis recetas būtinai bus iš jų.
Šiame recepte gratin bus gaminamas iš saliero šaknies.
Skonis mane nustebino - nežinau tiksliai dėl ko jis tapo toks koks yra- ar dėl šiek teik pridegusio kokos pieno, ar dėl džiūgo sūrio, bet man šis patiekalas kvėpėjo saliami dešra. Mano brangiausiajam
panašių asociacijų nekilo, anuot jo - gratin kvepia kaip ir turi kvėpėti - salieru.

Taigi, mum reikės:
vienos saliero šaknies
150 ml kokosų pieno/grietinelės/pieno
čiobrelių
tarkuoto dziūgo sūrio

Saliero gumbą sutarkuojam arba supjaustom plonomis riekelėmis. Pilame pieną i keptuvę ir dedame salierą. Užviriname ir pakepiname 3-4 min. Dedame i stiklinį indą, pabarstome čiobreliais, sūriu ir kepame apie pusvalandį, kol sūris apskrus. Pateikiama kaip pagrindinį patiekalą, arba prie mėsos/ žuvies. Aš valgiau su  agurkais kvepiančiom stintom.
Skanaus!


No comments:

Post a Comment