31 August 2014

Sofi špinatų siurprizas arba lengva cukinijų košė



Vakar sukako metai, kaip as paskutinį kartą ragavau pikrtinio torto. Tortas buvo be galo skanus, turbūt būtent toks tortas man liks atminty visą gyvenimą! Nors jau nebevalgiau grūdų porą mėnesių, bet atsispirti vėstuviniam tortui nesugebėjau.. Todėl šia diena, o būtent paskutine vasaros dieną, galiu skaityti  kaip mano naujos mitybos pradžią. Daugiau jokių neaiškių tortų!
Kaip bebūtų komiška, būtent vakar aš apsinuodijau grybais. Todėl šiandien reabilituojuos su košyte, kurios irgi nevalgiau jau nuo to laiko..
Norėjosi kažko šilto, lengvo ir greit paruošiamo.. Vakar gelbėjausi sultiniu. Šiandien idealu butu košė, pamaniau. Ir prisiminiau vieną receptą, knygoj  kuri paliko įspūdį, ir kurią skaitysiu dar tikrai ne kartą. Tad, mamytėm ir ne mamytėm,  visiem rekomenduoju knyga - "Prancūzų vaikai valgo viską". Tada, tik pamenu, visi susirupino kam man vaikiškų valgių knyga?! Bet aš manau, kad čia puiki suaugusių valgių knyga, nes lažinuosi - pusė suaugusių nevalgo tokių dalykų kaip špinatai, cukinijos, porai, salierai ir burokeliai. O veltui.
Kai skaičiau šia knygą - istrigo  ypač paprasti receptai, bet taip ir nebuvo progos jų išbandyt. Šiandien buvo puiki proga tą padaryti!
"Cukinija suteikia lengvumo, purumo, galima sakyti, košė tirpsta burnoje, jos skonis yra lengvas ir beveik saldus" - visko man reikia ir viską ką turiu - naminiu cukinijų ir špinatų.



Taigi, vienai porcijai reikia:

1 mažos arba pusės didelės cukinijos, nuluptos ir sukapotos kubeliais
1 puodelio vandens (240ml),
2 saujų špinatų
ir truputelis sviesto arba šaukštas medaus pasirinktinai.

Sudedame cukiniją, įpilame vandens ir viriame ant kaitrios ugnies kol užvirs, tuomet sumažiname ugnį ir leidžiame pavirt dar porą minučių, kol cukinijos sumunkštės.
Sudedame špinatus. Vandens bus mažai, tad patarčiau gerai išmaisyti, kad  apsemtų špinatus. Apviriam špinatus minutę ir nuimam nuo ugnies. Jei vandens liko nedaug, galima tą nuovirą naudoti košei praskystinti.
Sutriname daržoves rankiniu blenderiu. Įdedam sviesto gabaliuką ir skanaujam.

Tikrai, lengva ir puru.

Skanaus.

No comments:

Post a Comment