Šį recepta pirmą kartą isbandžiau per Velykas. Gaivus pa(vasarinis) "tortas". Rinkausi keksiukų formeles, nes taip patogiau imti arba dėti i kelioninį krepšį, o ir sustingsta greičiau nei torto formoj.
Vasarą siulau išbandyti su uogom, puikiausiai tiks avietės, braškės ar kitokios uogos.
Taigi, imam
250 g. riebios Dvaro varškės
pusę indelio maskarponės sūrio (250g)
kelis šaukstus kokoso aliejaus
100 g. džiovintų slyvų ( arba datulių, su jom saldžiau)
kam vis dar nesaldu- šauksta medaus
Slyvas/datules pusvalandžiui pamerkiam vandeny, supjaustom per pusę. Kokoso aliejų (ir medų) ištirpinam ir sumaišom su varškę ir maskarponiu. Geriausia sumalti su blenderiu iki vientisos masės. Įmaišom slyvas. Masę dedam į keksiukų formeles, uždengiam maistine plevele ir dedam į šaldytuvą pusdieniui ar visai dienai.
No comments:
Post a Comment