24 September 2013

SVEIKI SUGRĮŽĘ!

Sveiki sugrįžę!
Taip taip, buvot prapuolę, neskaitėt mano įrašų, todėl jų ir nerašiau :)
Jei rimtai, buvau apleidus šį blogą,  matyt, dėl per gero ir nerūpestingo gyvenimo.  Bet vieną  dieną ėme viskas ir pasikeite-gyvenimas pats sudeliojo viską į savo vietas. Ir dabar yra kitaip. Nesakau kad yra blogai, tik kitaip. 
Neatsitiktinai būtent rudenį nusprendziau pradėti ir vėl rašyti. Baigėsi vasara, kad ir kokia ji buvo. Žinau kad dar jų bus, ir daug geresnių! O dabar yra ruduo ir kada jei ne dabar pradėti juo džiaugtis?!
Ir pomazu laukti Kalėdų... Nors jos dar už kalnų - bet geriau dabar nei savaite prieš jas, kai visi lekia, skuba, šluoja viską reikia -nereikia. Kai už lango niurūs orai, kai lyja ir nosies nesinori kišt iš namų - siūlau visgi ją iškišt į knygyną. Užisakyti didelį puodelį kavos ir prisėsti valandelei ant palangės su gerą knygą. Gal išsrinksit ką nors sau, o gal rasit puikių idėjų dovanų.
Panašiai esu praleidus keleta vakarų- kai netikėtai užklupti lietaus (nors ir  vasarą) labai smagiai praleidom laika kavinėje-knygyne, kiekvienas su savo knyga. Kitąkart vėl gi sutrukdyta lietaus buvau priversta išlaukti jį knygyne, kur kompanija palaikė šimtas knygų. Galiu valandom vaikščioti tarp lentynų, rinktis, žiūrėti, uostyti... Nerėtai knygą išsirenku pagal viršelį-jei viršelis gražus- noriu tikėti, kad ir knyga bus gera.
Paskutinį kartą buvau knygyne prieš savaitę ir tiesiog ryjau knygas, užsirasiau pavadinimus, viena, antra, trečia - noriu jų visų! Nors šiuo metu skaitau vieną, eilėje dar dvi, įsigytos mugėje, laukia ilgų žiemos vakarų.
Nežinau kaip cia atsitiko, bet paskutiniu metu labai traukia kulinarinės knygos. Taip taip, pačios nuostabai pradėjau gaminti. Kažkada kažkas yra pasakęs - kai reikės, kai atsiras kam gaminti tada ir išmoksi. Bet galiu paprieštarauti ir pasakyti kad pradėjau gaminti ne kažkam, o dėl saves, kai pradėjau žiūrėti ką valgau. Jau turiu porą tokių knygų, bet noriu dar ir DAR! Negaliu ramiai praeiti pro žurnalus su receptais.ir kulinarines knygas.
O ši knyga, manau puikiai tinka ruošiantis žiemos šventei!

Tad.... Kaledų Seneli, ar aš šiais metais buvau gera? :)



Dovanos is virtuvės, Vilma Bartuškaitė


Ir pabaigai must-read sarašiukas

Namas prie jūros. Santa Montefiore (tiesa kaip ir visos kitos jos knygos)
Dingę Jane Austen memuarai. Syrie James
Pykčio šokis. Harriet Lerner
Atleisk savo šefa. Ilzė Butkutė

su must-cook derinuku.
Už receptą dėkoju  keistaipaprastai ir vorui tinke!

No comments:

Post a Comment